Здравейте,
Казвам се Петър Петров, на 25 години, от София. Работя като готвач от началото на 2007 година. Първо започнах като помощник-готвач в хотел „Nissiana“, който се намира в Кипър. Работих там 4 сезона, а през зимните месеци работех в България – в „Ресторант- Пицария Верона Нова“, ресторант „Панорама“ на Витоша, ресторант „На Върха“ и клуб-ресторант 365. В началото на 2011 г. започнах стаж в Англия, а в края на годината завърших обучението си в колежа на Асен Чаушев „Интерменю“ със специалност „Главен готвач и технолог“. Понеже съм човек, който иска да се развива постоянно и да учи много нови неща, записах едногодишен курс за професионални готвачи в Англия. Междувременно работих в ресторант „The Rose“ като готвач, а няколко пъти седмично приготвях храната за масоните в Кембридж. Есента на 2012 се прибрах в България и започнах да работя в ресторант „Pure“ собственик на който е един от най-добрите готвачи в България Димо Димов.
Направих този сайт не за финансови облаги, а за да споделям рецепти с любители на кулинарното изкуство. Радвам се, че мога да съм полезен на хората с нови идеи и съвети. Всички рецепти в този сайт са лично изпитани от мен.
-
Последни публикации
- Cromesquis Au Foie Gras ( Паниран гъши дроб)
- Свинска Салтимбока
- Чийзкейк със бял шоколад и малини
- Ягодов сладкиш 1000 листа (mille feuilles)
- Румънска салата с патладжан
- Бананов чийзкейк с белис и тофи сос
- Ябълков пай с къпини
- Биск
- Sherry trifle
- Lemon Curd
- Ягодов чийзкейк
- Пролетен сладкиш
- Мисисипи мад пай
- видове сирена и с какво си подхождат
- Вариации с малко
- Предястие от миди Сен Жак, бекон и босилков дресинг
- Супа Минестроне
- Тарт с домати, босилек и сирене бри
- Строганоф с пилешко месо
- Риба тон с мачкани картофи, скариди и Cajun
- Пилешко руло с сметана, спанак и прошуто
- Пилешки пай с гъби и сметана
- Как да си направим чипс от подправки
- Пилешко със салвия и прошуто
- Панакота с боровинки
- Суфле от спанак и козе сирене
- Steak and kidney pudding
- Трикал
- Руло от писия със мус от сьомга
- Печено агнешко с картофи леонейз и грейви от червен касис
- Камбала увита в прошуто с ризото и сос термидор
- Сирене бри увито в кори
- Целувки
- Фахита с пилешко месо
- Лаврак със зеленчуково ризото и скариди
- Панирани банани
- Пилешко филе със сос от диви гъби, праз и уиски
- Патешко филе с черешов сос и броколи
- Крем супа с пащърнак и къри
- Пълнени круши
- Пълнени калмари
- Пиле Коко Ван
- Свинско в сладко кисел сос
- Как се приготвя булгур
- Руски Борш
- Карамелена кошничка
- Пилешко руло със зеленчуци и сметанов сос
- Видове готварски техники
- Камбала със талиатели от моркови и сметанов сос с копър
- Бренди сос
- СОС „МЕНИЕР”
- Карфиол с чедър сос
- Норвежка сьомга със краски скариди, спанак и холандес сос
- Видове дресинги
- Стриди
- Видове риби част 1
- Креп Сюзет
- Крем Каталана
- Патешко магре с малини или боровинки
- Картофи фондан
- Картофи фондан
- Основни готварски техники
- Аранжиране на храната в чинията
- Избиране на вино за готвене
- Как да готвим патешко филе
- Патешко филе във кори със зеленчуци и хойсан сос
- Сос миланез
- Сос болонез
- Сос карбонара
- Пилешко руло с естрагонов сос
- Свински стек с синапена горчица
- Френч дресинг
- Гамон с ананас и карамелен сос
- Пилешко с риган и лимон
- Агнешко фрикасе
- Домашен шоколадов мус с бадеми и белис
- Домашна шоколадова торта
- Ябълков крамбъл
- Шоколадово суфле
- Агнешки котлети със специална панировка
- Чили кон карне (Chilli con Carne)
- Испанска паеля
- Пясъчен език с цитрусов сос
- Лобстер сос
- Треска мороней
- Топло предястие от рак с хрупкава коричка
- Пикантни морски кюфтенца
- Рибен пай
- Чери домати пълнени с рачешко месо
- Пилешко грейви
- Стек Ел пай
- Shortcrust Pastry(тесто за пай)
- Агнешко Грейви ( Lamb Gravy)
- bread and butter pudding
- Сос Холандес
- Как се прави ризото
- Как да направим пилаф
- Как да направим тесто за паста
- Monk fish with black batter,capers and prawns
- Princess Chicken with Hollandaise Sauce
Архив
Поздравления, млади човече! Искрено събудихте възхищението ми!
Много ви благодаря за хубавите думи. Принципно този сайт съм си го правил за мен. Нито съм го рекламирал някъде нито предлагал. Нещата са си мой и го правя за удоволствие. Но ви благодаря за коментарите ако с нещо мога да ви помогна не се колебайте да ме попитате.
Браво продължавай напред !Много е полезна информацията тук и аз като готвач се допитвам до нея когато ми се наложи!
Mnogo vi blagodarq, za jalost ve4e nqmam vreme, no ako moga da vi pomogna s ne6to pishete mi na maila ili v facebook https://www.facebook.com/petar.petrov.54540