Пясъчен език с цитрусов сос

Пясъчния език е вид плоска риба с централна кост която се отделя  много лесно,ако рибата е изпечена добре.Намажете тавичка с малко олио сложете филетата и ги намажете с малко масло,после върху тях сипете цитрусовата смес ( 1ч.л лимонови кори, 1ч.л. портокалови кори и 2с.л. портокалов сос.След като е готова,принципно  на 180 гр. за 10-15мин е готова.Излейте течноста която е пуснала рибата в малка тенджарка,прибавете нарязан пресен босилек и сметана и варете докато се сгъсти. около 5мин.За мен най-добрата гарнитура за този вид ястие е кускус или вид макарони.В чиния поставяте рибата малко сос отгоре и гарнитура.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар