Ягодов чийзкейк

Продукти:
400гр. сирене филаделфия
400гр. сметана
2 пакета чаени бисквити
масло
ягоди-500гр.
захар-400гр.
желатин- 5 листа
крем Англес-300гр.
кафява захар-50гр.
Начин на приготвяне:
Първо нарежете ягодите, прибавете захарта и ги оставете в хладилника за 2-3 часа междувременно накиснете желатина в студена вода. След това направете подложката за чийзкейка. Натрошете бисквитите в кухненския робот, прибавете разтопеното масло и кафявата захар. Кафявата захар я слагаме за да стане подложката леко хрупкава. След това в купа сложете сиренето, Англеса, 1/3 от ягодите и разбъркайте докато се разбият хубаво и стане хомогенна смес. После прибавете сметана и бъркайте докато започне да се сгъстява. Опитайте на вкус ако не ви е много сладко прибавете още малко захар. След това разтопете желатина и го прибавете към сместа. Накрая прибавете и останалите ягоди. Разбъркайте и изсипете върху формата. Оставете да стегне 3-4 часа. След това разтопете последния желатин и го прибавете към сока от ягодите, ако не много червен прибавете сладко от червен касис или ягоди. След това залейте и го оставете да стегне за 24 часа.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар