Steak and kidney pudding

 

Днес ще ви представя едно традиционно ястия за Англия а именно Steak and kidney pudding
Продукти:
телешко месо
телешки бъбреци
моркови
лук
чесън
сол
пипер
брашно
За тестото
брашно
телешка лой
сол и пипер
Начин на приготвяне 
Нарежете телешкото на кубчета и прибавете към тях бъбреците, лук и чесън нарязан на ситно и моркови нарязани на малки кубчета,прибавете сол и пипер. Всичко това запържете за около 15-20мин.След като се запържат прибавете вода да го покрие и оставете да ври около 1 час, докато месото е готово. За да сгъстите сложете в една купа брашно с вода и разбийте хубаво, след това с помощта на цедка прецедете брашното и сипете толкова колкото да сгъсти. ястието. Идва време за най-трудната част,  а именно тестото.
Вземете 400грама пресято брашно и към него прибавете 200гр телешка лой, сол, пипер и 290мл студена вода. Омесете да стане хубаво не лепкаво тесто и го разделете на 2 половини.Разточете и вземете едната половина с която покрийте дъното и стените на съда в който ще готвите, пудинга.Като внимавате да не се скъса. Дебелината на тестото трябва да е около 1 пръст. След като сте сложили тестото изсипете месото със соса вътре и покрийте с другото парче разточено тесто.Сложете му алуминиево фолио и печете на водна баня на слаб огън за 4-5 часа.Сервира се с картофено пюре, задушено прясно зеле и пюре от шведска ряпа.

 

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар