Sherry trifle

Ще ви покажа един много лесен и вкусен десерт. С който ще впечатлите гостите си и не отнема повече от 15мин да го направите.
Продукти:
сладко от ягоди
бишкоти
компот от екзотични плодове
50-100мл шери
за крема
прясно мляко
сметана
захар
нишесте
ванилия
украса за сервиране
бита сметана
ягоди:
Начин на приготвяне:
Намажете стените на купичките със сладко, след това сложете бишкотите и отгоре подовете с малко от сока. Гледайте да оставите 1 пръст място, колкото да ги покрийте с крема после. върху плодовете капнете малко шери и ги оставете да престоят така за около 10-15мин, целта е да попие сока в бишкотите и те да станат по меки.
Време е за крема. Сложете на котлона 2 към едно сметана и мляко, добавете малко ванилия и бъркайте, Когато заври сгъстете с нишестето и прибавете захар на вкус. Трябва да е леко гъст крема, но по рядък от боза :). Вземете черпак и залейте всяка от купичките докато покрие плодовете. Сложете ги в хладилник за около 3-4 часа. При поднасяне и сложете бита сметана и ягодка.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар