Картофи фондан

Картофи фондан 

1,4 – 1,8 кг дребни стари картофи
100 г краве масло
600 мл пилешки бульон
сол и смлян черен пипер
1 с л прясно нарязан магданоз

. Обелете картофите и ги оформете като бъчвички, дълги около 5 см,
диаметър 2 см в тесните краища
и малко повече в средата…
. Загрейте фурната на 200 С
. Сложете картофите в тава за печене и ги намажете със стопено масло …
. Сипете достатъчно пилешки бульон, да ги покрие наполовина,
подправете добре със сол и смлян черен пипер …
. Сложете картофите, без да ги захлупете, в най-горната част на фурната..
. Печете 2-2 1/4 ч, докато бульонът се изпари и картофите станат златисти, като често ги поливате…
. Пренесете в гореща чиния за сервиране и поръсете с прясно нарязан магданоз непосредствено преди поднасяне

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар