Ябълков пай с къпини

Продукти за 3броя
за тестото:
175гр захар
780гр маргарин
3 яйца
1.570кг.  пресято брашно
за пълнежа:
1кг къпини
2кг ябълки
250грама масло
захар на вкус
150мл бяло вино
Начин на приготвяне:
В купа смесете яйцата, захарта и маргарина.Разбъркайте добре и прибавете брашното. Ако е нужно прибавете още малко брашно. Омесете тестото и го сложете в хладилника за 30мин. Разделете на 2 половини, като едната да е по голяма от другата. По малката половина разделете на 3 равни части и я разточете. Вземете кръгла форма  или чиния и поставете тестото като притискате при ъглите ( вижте снимка 1). С вилица направете дупки из цялото тесто и след това намажете тестото с жълтъка на едно яйце разбит с малко мляко. Сложете тестото в предварително загрята фурна на 180градуса за 10 минути. През това време в тенджера поставете обелените и нарязани ябълки, захарта, маслото, виното и ги сложете на котлона докато ябълките омекнат и се карамелизират, после прибавете и къпините . След като тестото е готово, сложете от сместа върху него. Помните ли, че разделихме тестото в началото на две части? Сега разделете останалата част от тестото на 3 равни части и ги разточете едно по едно. Това са „капаците“ на пая :). покрийте и поставете пак във фурната докато се зачервят за около 20-25минути. След като са готови поръсете ги с малко захар отгоре.
Приятен апетит

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар