Фахита с пилешко месо

Ето как да си направите вкусна и бърза вечеря или обяд:

Продукти
2бр.-стар лук
1бр черен лук
по две червени зелени и жълти чушки
2бр.- пилешки филета
2сл.заквасена сметана
1бр.-авокадо
1бр.-лимон
2с.л- майонеза
домати от консерва
мексиканска подправка
олио
арабски питки
кашкавал
2 скилидки- чесън

Първо си направете сосовете:
за доматената салца:
Нарежете По един брой от 2та вида лук на ситно.Нарежете и по една от 3-те вида чушки и чесъна на ситно.Отворете доматената консерва ако са наряза доматите и обелени просто смесете зеленчуците ако не са обелете доматите и ги нарежете на кубчета.Прибавете и малко доматен сос и сол.
за Глакамоле:
обелете и едно авокадо в кухненски робот и докато стане на ситни парчета.Прибавете майонезата и и разбъркайте до получаване на гладка смес.След това изцедете половин лимон разбъркайте и оставете в хладилника.
Идва време и на пилешкото месо: запържете пилешко филе нарязано на жулиени в друг тиган нарежете другата глава лук и 3-те останали чушки на ивички и запечете на сух тиган, БЕЗ МАЗНИНА. След като пилешкото е говото и зеленчуците се изпекат малко ги смесете и добавете мексиканската подправка(има я във всеки по голям магазин) . Най-добре да го сервирате в добре нагрят сач, но ако нямате не е проблем.
Вземете една чиния и сложете по една лъжица заквасена сметана, доматена салца и глакамоле.До тях малко настърган кашкавал и фахитите ( арабската питка). А в друга чиния сложете пилешкото със зеленчуците.
Ако искате я направете с телешко, или със сьомга и скарди, или със свинско, въпрос на вкус.Важното е да ви харесва 🙂

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар