Как да направим пилаф

Ще ви представя един прост и много вкусен пилаф с филирани бадеми и стафиди.
За 4 порции:
45гр-масло
25гр-ядки
1гл лук
60гр стафиди
225гр- ориз
600мл-бульон
сол и пипер

Рзтопете маслото в тиган и сложете филираните бадеми до като станат златисто кафяви.След това ги извадете с решетъчна лъжица на салфетка.В същия тиган запържете лук до омекване.След това прибавете стафидите и ориза и гответе до като ориза изглежда малко полупрозрачен .След това сложете пилешкия бульон захлупете и варете на слаб огън около 20-25мин.При сервирането сложете отгоре и филираните бадеми.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар