Продукти:
масло
500гр.- спанак
3с.л.- зехтин
1гл-. шалот
2ск.- чесън
40гр- брашно
250мл.- прясно мляко
200гр- козе сирене
50г- пармезан
4 яйца
Начин на приготвяне:
Първо загрейте фурната на 200градуса. С половината от маслото намажете формичките в който ще печем суфлето.Оставете ги 15 мин. и след това ги намажете с другата половина от маслото.
В тиган поставете измития спанак, посолете и ако е нужно прибавете няколко пръски вода.Пържете докато омекне.След това го сложете в голяма купа да се охлади. След като е охладен изсипете го в гевгир да се отцеди. Когато е напълно сух го нарежете на ситно и го оставете на страна.В друг тиган сложете зехтина, шалота и чесъна (нарязани на ситно) и пържете около 4-5 мин. докато омекне. След това прибавете брашното и черен пипер. Бъркайте около 3 мин. и след това прибавете прясното мляко. Разбърквате докато се сгъсти. След като се сгъсти пресипете сместа в по голяма купа. Прибавете натрошеното козе сирене, пармезана и малко сол и пипер.Разбъркайте добре докато се получи еднородна смес.След това прибавете и спанака с жълтъците и отново разбъркайте добре.
Разбийте белтъците на сняг, прибавете ги към сместа и разбъркайте като внимавате да не спаднат белтъците.Изсипете сместа във формичките и печете на 13-15 докато станат златисто кафяви.