Крем супа с пащърнак и къри


Продукти:
лук
чесън
пащърнак
къри
сол
пипер
сметана
мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете лук и чесън на ситно и ги запържете с масло.След това прибавете изчистения и нарязан на средни кубчета пащърнак( пащърнака е зеленчук от семейство на моркова.На цвят е жълт,  има много силен аромат, бели се както морков)После прибавя ме къри, сол, пипер и вода.Варим докато се свари пащърнака. След като е готов пасираме. Ако е много гъсто прибавете топло прясно мляко и бъркайте докато заври. Прибавете след това сол и пипер на вкус. За финал сложете и малко течна сметана за да омекоти супата и да предаде този хубав и наситен жълт цвят.
Бон Апети!!!

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар