Мисисипи мад пай

Ще ви представя един невероятен десерт, който днес правих за 1ви път и резултата беше невероятен. Който обича шоколадов десерт с лек вкус на кафе, то това е негови сладкиш.


Продукти:
2 пакета-чаени бисквити
400 грама-масло
400 грама-шоколад
2 чаени лъжици-кафе
2 чаени лъжици- вряла вода
300 милилитра- сладкарска сметана
350 грама- стрита кафява захар
6- яйца

Начин на приготвяне:
Първо натрошете бисквитите, добавете 200 грама от маслото, разбъркайте и разстелете  във форма за торта, която е покрита цялата с двойно алуминиево фолио( виж на снимка). Оставете така направената форма на хладно място за 2-3 часа. След като са минали трите часа и основата е стегнала, идва време да направим пълнежа. За целта разтопете на водна баня шоколада и  остатъка от маслото. Докато се разтапят сложете в една чаша кафето с врялата вода и бъркайте докато се разтвори. След това го прибавете към шоколадовата смес и разбъркайте. В друг съд разбийте яйцата със захарта за около 3-4 минути и прибавете след това сметаната. Бъркайте докато се получи еднородна смес. След това към нея прибавете шоколадовата смес на бавна стрия, като не спирате да бъркате. Целта е да не се пресече, понеже яйцата са студени, а шоколада топъл. След като го разбъркате добре, го изсипете във формата за торта и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час. Когато разклатите леко формата, сместа трябва леко да мърда.  Ако е твърд отгоре, значи не ще го изгорили. Оставете го да престой поне 3-4 часа в хладилника. Ако искате да получите ефекта който аз съм получил на снимката, след като отрежете парчето, сложете го за 5 секунди в микровълновата, ако нямате микровълнова в фурната за 15-20 секунди. Сервирайте със сладолед и приятен апетит.
Десерта е подходящ за хора алергични към глутен, защото се прави без брашно също така не е много калоричен все пак няма брашно.
Приятен апетит!!!
Забележка-шоколадът трябва да е над 50 процента какао. Или както им викаме шоколад за готвене. Не използвайте Своге, Линд и тн. Търсете шоколад за готвене с над 50 процента какао.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар