Строганоф с пилешко месо

Принципно класическия вариант е с телешко месо, но смятам че с пилешко или само с гъби също е много добра комбинация.Има най-различни начини за правене на строганоф. Някой слагат френска горчица а други не. Важното е за това ястие е гъбите ,месото което задължително е нарязано на лентички или както ние в кухнята казваме на жулиени и най-важното това е червения пипер. Това е един много лесен и вкусен начин за приготвяне на това ястие.
Продукти:
пилешко филе
гъби
лук
бренди
червен пипер
черен пипер
сол
сметана
ориз
Начин на приготвяне:
запържете месото с лука и гъбите, след това прибавете червения пипер и запържете,но внимавайте да не го загорите. Прибавете  брендито и фламбираме. след това прибавяме сметаната и малко нишесте да сгъстим. Сложете сол и черен пипер на вкус и малко пилешки бульон. Сервира се с ориз, аз където работя слагаме и чесново хлебче, така ще ви е много по вкусно.
2рия начин на приготвяне е следния:
Запържете телешко месо нарязано на жулиени. После прибавете лука,гъбите, червения пипер и горчицата. Сложете малко бренди фламбирайте и загасете с червено вино. малко вода и да ври до готовност на месото.След като е готово месото,прибавете кисели краставички и  сгъстете с нишесте сложете сол и черен пипер на вкус и накрая сметаната.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар