Риба тон с мачкани картофи, скариди и Cajun

Не за първи път ще ви кажа, че най-много обичам да готвя риба. Това е една много проста рецепта която всеки може да си направи у дома. Рибата тон е една от най-вкусните и полезни риби. Истинските познавачи я ядат не напълно сготвена, а на степен средно изпечена. Месото е много плътно, тъмно на цвят и изглежда като стек.
За тази рецепта ви трябват следните продукти: 
риба тон
коктейлни скариди
cajun
масло
сол
пипер
пресни картофи
магданоз

Начин на приготвяне:
Първо си сварете картофите. След като са почти готови, осолете филето,  намажете с малко олио и го поставете на скарата.Така го обърнете 4 пъти, докато се получат тези апетитни шахматни черти. След това я поставете в чиния. поръсете и малко cajun spice  , коктейлните скариди и малко масло. И я оставете във фурната за 6-7 минути. Целта е да попие аромата на подправката, за която може да видите подробности в предишна моя публикация. Докато се готви обелете картофите и ги намачкайте с вилица, прибавете сол, пипер, магданоз и малко масло. В чиния сложете картофите за легло а върху тях рибата.Украсете по ваша преценка.

Приятен апетит!!!

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар