Патешко филе с черешов сос и броколи

Продукти:
Патешко филе
500гр. сочни череши без костилки
100гр масло
2 големи глави черен лук
1 портокал
100мл. червено вино
1с.л желе от череши
сол и пипер
броколи

Начин на приготвяне:
Запечатайте патешкото филе от всички страни на горещ тиган без мазнина, покрийте с алуминиево фолио и го сложете във фурната за 15мин. на 180градуса.Докато се готви патешкото направете си соса от череши.В дълбок тиган поставете маслото и изчакайте докато започне да леко да бълбука.Поставете нарязания червен лук докато стане лепкав с лек цвят.Прибавете кората и сока на един портокал.Гответе докато стане почти сухо.Прибавете обезкостените череши нарязани на половинки и след точно 30 секунди фламбирайте с коняк.Прибавете червеното вино и гответе още 2мин докато омекнат черешите. Прецедете в чиста тенджера,  За да изчезне натрапчивия вкус на червеното вино, добавете желето от череши, с помощта на което ще подсладите и сгъстите сиропа.Върнете обратно черешите и лука в сиропа и разбъркайте много добре.В вряща подсолена поставете броколите докато омекнат леко. Подправете ги с масло,сол и пипер.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар