bread and butter pudding

bread and butter pudding е национален десерт в Англия,но в Кипър предлагат почти същото но с блатове за торта а не хляб 🙂
За тава количество което виждате са необходими около 2 тостерни хляба,1.5литра сметана,500гр мляко, 2-3 шепи стафиди, около 100 грама кафява захар и 200 бяла захар, масло и 18 жълтъка.Намежете от едната страна хляба с масло и го срежете на триъгълници или както си решите,но на триъгълници става най-добре.След това в купа сложете жълтъците,захарта и разбийте докато се разтопи захарта,след това прибавете сметаната и млякото и малко ванилия за аромат. Намажете дъното на тавата с масло и поръсете малко с кафява захар.След това наредете един ред от хляба поръсете със стафиди и малко кафява захар и така направете 3 реда. като завършите със стафиди и захар.после вземете цедка и през нея сипвайте течноста която преди това направихме бавно така 4е да попива в хляба.Ако я сложите цялата на веднъж ще изплува хляба и ще имате попара,а не  bread and butter pudding.Излейте цялата течност и след това сложете фолио и печете във фурна на 200градуса около 1 час и 15мин. Готово е когато няма течност на дъното.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to bread and butter pudding

  1. Velislav каза:

    хе хе любимият ми десерт :))

Вашият коментар