Агнешко Грейви ( Lamb Gravy)

Грейвито е вид сос тъмен на цвят.Използват се най-вече за печени меса.Ще ви кажа как да си направите много вкусно грейви.
В тенджара сложете олио и доматено пюре  докато заври после прибавете брашно да обере мазнината,прибавете агнешки бульон лук, естрагон, чесън, на едни парчета,вода, мащерка, малко кафяв сос и тайната съставка желе от червен касис. и го оставете да ври. Около 1 час,ако е много гъсто сложете му още малко вода и разбира се сол и пипер. Има готвачи който само чакат да заври и казват, че е готов, но ако го направите така,първо брашното няма да се разтвори хубаво,а и най-важното след час соса ще прилича на каша а не на сос.Затова варете поне 1 час.После го прецедете през цедка и насаладете на прекрасния му вкус.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар