Трикал

Днес ще ви представя един английски десерт, казва се Трикал. Може да го направите със сладко, но оригиналният е с златен сироп.
Продукти за Трикал:
900гр.- маргарин
900гр.- захар
900гр- яйца
900гр- пресято брашно
За златния сироп( Golden Syrup)
200гр- захар
50мл.- вода
1кг.- захар
600мл. вряща вода
2 резена- лимон
Начин на проготвяне
Вземете маслото и го развийте с миксера докато омекне около 5-6мин.Внимавайте да не го пребиете.След това прибавете захарта и бийте с миксера докато се разтвори захарта.После прибавете брашното и накрая яйцата.
за сиропа: сложете в дълбок тиган 200грама захари и 50 вода. Оставете да се получи тъмен карамел.После прибавете към карамела врящата вода, 1кг. захарта и лимоните.Намалете котлона и оставете да ври 45-50мин.След като е готов го съхранете в буркани на прохладно място.
Идва време и да направим самия трикъл. За целта вземете  тава и я покрийте с алуминиево фолио,но внимавайте да не го скъсате.Налейте трикъла както е показано на картинката от горе и и след това готовата смес като тавата трябва да е на половина пълна със смес. Сложете му фолио така, 4е да остане малко като се надуе сладкиша да не залепне за него и печете на 180гр за 1 час и 30 минути.След като мине 1 час и 30 минути, махнете фолиото и проверете като забиете нож в средата на тавата, ако не лепне значи е готово. Махнете му фолиото и го запечете съвсем леко.Всички стъпки са описани с картинки в началото на публикацията.Яде се топъл

 

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар