Лобстер сос

Нека да се спрем на икономичния му вариант.Аз знам 1 вида единия съм го готвил в Кипър, а другия в Англия.
Кипърски вариант:
нарежете лук на ситно и го запържете в нагорещен тиган.Прибавете доматена паста да се запържи малко,прибавете бяло вино, рибен бульон и малко вода докато заври.След това го сгъстете с размито брашно в олио и после прибавете сметана.
Англиски вариант:
Запържете лук, 4ерен пипер на зърна,дафинов лист и чесън с масло.После прибавете доматената паста и да се запържи.След това прибавете брашно колко да обере мазнината и му сложете прясни мляко(предварително загрято). като заври прибавете и малко кашкавал и ако имате пушена сьомга за да има малко аромат на пушено. Оставете да ври на слаб огън за 10мин и прецедете през ситна цедка.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар