Агнешко фрикасе

Днес ще ви покажа как да си направите агнешко фрикасе.Не се цупете знам,че всички си мислите,юллл фрикасе гадост,като се сещате за пиле фрикасе от преди 10 години и гадни му вкус.Първата ми реакция когато в един хотел трябваше да го правя беше като вашата,но след като го опитах,то стана едно от любимите ми ястия
Продукти
Агнешко месо най-добре от бута
спанак
сметана
сол,пипер
лимонов сок
бяло вино
лук
брашно
олио

Обезкостява ме агнешките крака и ги нарязваме на кубчета.След това във силно нагрята мазнина ги запържете като сложите сол и пипер ,после прибавете лука нарязан на ситно,бяло вино, лимоновия сок и ягнешки бульон ако нямате може и пилешки.След като месото се сготви сгъстете малко по френския начин като забъркате в купичка масло с олио.И оставте да ври, накрая прибавете спанака ( и сметаната и оставете да къкри)Вкуса трябва да е хем мек, хем леко кисел.Гарантирам ви месото няма да има натрапчивата миризма на агнешко, а ще остави нежения вкус на сметаната и лимон

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар