Cromesquis Au Foie Gras ( Паниран гъши дроб)

Днес ще ви представя едно невероятно предястие с гъши дроб.
IMAG0338
Продукти:
порто-500мл
сметана-800мл
гъши дроб 600гр
трюфелово олио-1 с.л
хималайска сол
черен пипер
желатин 25гр
за панировката:
овесени ядки
филиран бадем
брашно
яйца.

Начин на приготвяне:
Първо разделете дроба на 2 равни части. Като едната половина я изчистете добре от жилите а другата я нарежете на равни кубчета с големина 5на5мм. След това оставете нарязани на кубчета дроб в хладилника който е маринован с порто и сол.
Редуцирайте портото докато стане на половина след това редуцирайте сметаната и после я смесете с портото. После поставете гъшия дроб и желатина, разбъркайте и овкусете с трюфелово олио, хималайска сол и черен пипер. изсипете получената смес в тава оставете го да стегне малко и след това отгоре сложете маринованите кубчета. Оставете да престой 24 часа. На другия ден го панирайте в брашно яйце и смес от овесени ядки, филиран бадем и малко галета. Оставете ги да престоят в хладилника 12 часа и ги изпържете в загрята мазнина на 320 градуса.
Може да го поднесете с шампанско и сладко от портокали.
Да ви е сладко.

 

 

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар