Пилешко филе със сос от диви гъби, праз и уиски

Продукти:
праз
диви гъби
пилешко филе
уиски
сметана
мащерка

Начин на приготвяне
Намажете тава с малко олио поставете филетата, осолете ги със сол и  малко пипер и масло.  Покрийте ги с фолио и  печете на 180 градуса до готовност около 20 минути. Нарежете праза на лентички около 1 сантиметър широчина и ги запържете с малко олио като омекне прибавете дивите гъби нарязани на полумесци.Разбъркай те добавете мащерка уиски около 100грама фламбирайте и след това прибавете сметана и го варете докато сгъсти.За гарнитура може да задушени зеленчуци или пресни картофи, картофено пюре и тн. Зависи какво обичате.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар