СОС „МЕНИЕР”

Здравейте,
днес ще ви покажа как се готви сос „Мениер“.В четири различни държави България, Кипър, Англия и Румъния:
Сос „Мениер“ се използва единствено и само за риба.
България:
масло
магданоз
рибен бульон
бяло вино
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото после прибавете магданоз, рибен бульон, бяло вино, лимонов сок, сол и пипер.Оставяте да ври докато се сгъсти
Кипър:
зехтин
магданоз
бяло вино
лимонов сок
Начин на приготвяне:
всичките съставки се поставят в кухненски робот и се бъркат докато се сгъсти.
Англия:
масло
лимони
магданоз
рибен бульон
Начин на приготвяне:
разтопете маслото, после сложете сока от изстисканите лимони, магданоза и бульона.Оставете да ври докато се сгъсти:
Румъния:
масло
магданоз
бяло вино
лимонов сок
каперси
Начин на приготвяне 
разтопете маслото, после лимонов сок, магданоз, вино и каперси.Оставете да ври докато се сгъсти:

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар