Здравейте,
днес ще ви покажа как се готви сос „Мениер“.В четири различни държави България, Кипър, Англия и Румъния:
Сос „Мениер“ се използва единствено и само за риба.
България:
масло
магданоз
рибен бульон
бяло вино
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото после прибавете магданоз, рибен бульон, бяло вино, лимонов сок, сол и пипер.Оставяте да ври докато се сгъсти
Кипър:
зехтин
магданоз
бяло вино
лимонов сок
Начин на приготвяне:
всичките съставки се поставят в кухненски робот и се бъркат докато се сгъсти.
Англия:
масло
лимони
магданоз
рибен бульон
Начин на приготвяне:
разтопете маслото, после сложете сока от изстисканите лимони, магданоза и бульона.Оставете да ври докато се сгъсти:
Румъния:
масло
магданоз
бяло вино
лимонов сок
каперси
Начин на приготвяне
разтопете маслото, после лимонов сок, магданоз, вино и каперси.Оставете да ври докато се сгъсти:
-
Последни публикации
- Cromesquis Au Foie Gras ( Паниран гъши дроб)
- Свинска Салтимбока
- Чийзкейк със бял шоколад и малини
- Ягодов сладкиш 1000 листа (mille feuilles)
- Румънска салата с патладжан
- Бананов чийзкейк с белис и тофи сос
- Ябълков пай с къпини
- Биск
- Sherry trifle
- Lemon Curd
- Ягодов чийзкейк
- Пролетен сладкиш
- Мисисипи мад пай
- видове сирена и с какво си подхождат
- Вариации с малко
- Предястие от миди Сен Жак, бекон и босилков дресинг
- Супа Минестроне
- Тарт с домати, босилек и сирене бри
- Строганоф с пилешко месо
- Риба тон с мачкани картофи, скариди и Cajun
- Пилешко руло с сметана, спанак и прошуто
- Пилешки пай с гъби и сметана
- Как да си направим чипс от подправки
- Пилешко със салвия и прошуто
- Панакота с боровинки
- Суфле от спанак и козе сирене
- Steak and kidney pudding
- Трикал
- Руло от писия със мус от сьомга
- Печено агнешко с картофи леонейз и грейви от червен касис
- Камбала увита в прошуто с ризото и сос термидор
- Сирене бри увито в кори
- Целувки
- Фахита с пилешко месо
- Лаврак със зеленчуково ризото и скариди
- Панирани банани
- Пилешко филе със сос от диви гъби, праз и уиски
- Патешко филе с черешов сос и броколи
- Крем супа с пащърнак и къри
- Пълнени круши
- Пълнени калмари
- Пиле Коко Ван
- Свинско в сладко кисел сос
- Как се приготвя булгур
- Руски Борш
- Карамелена кошничка
- Пилешко руло със зеленчуци и сметанов сос
- Видове готварски техники
- Камбала със талиатели от моркови и сметанов сос с копър
- Бренди сос
- СОС „МЕНИЕР”
- Карфиол с чедър сос
- Норвежка сьомга със краски скариди, спанак и холандес сос
- Видове дресинги
- Стриди
- Видове риби част 1
- Креп Сюзет
- Крем Каталана
- Патешко магре с малини или боровинки
- Картофи фондан
- Картофи фондан
- Основни готварски техники
- Аранжиране на храната в чинията
- Избиране на вино за готвене
- Как да готвим патешко филе
- Патешко филе във кори със зеленчуци и хойсан сос
- Сос миланез
- Сос болонез
- Сос карбонара
- Пилешко руло с естрагонов сос
- Свински стек с синапена горчица
- Френч дресинг
- Гамон с ананас и карамелен сос
- Пилешко с риган и лимон
- Агнешко фрикасе
- Домашен шоколадов мус с бадеми и белис
- Домашна шоколадова торта
- Ябълков крамбъл
- Шоколадово суфле
- Агнешки котлети със специална панировка
- Чили кон карне (Chilli con Carne)
- Испанска паеля
- Пясъчен език с цитрусов сос
- Лобстер сос
- Треска мороней
- Топло предястие от рак с хрупкава коричка
- Пикантни морски кюфтенца
- Рибен пай
- Чери домати пълнени с рачешко месо
- Пилешко грейви
- Стек Ел пай
- Shortcrust Pastry(тесто за пай)
- Агнешко Грейви ( Lamb Gravy)
- bread and butter pudding
- Сос Холандес
- Как се прави ризото
- Как да направим пилаф
- Как да направим тесто за паста
- Monk fish with black batter,capers and prawns
- Princess Chicken with Hollandaise Sauce
Архив