Продукти:
200 г патешки гърди
50 г малини
20 г масло
1 с.л мед
1 ч.л балсамов оцет
Запържете патешките гърди на тиган с малко масло за около 3 мин от всяка страна. Извадете месото и го завийте в метално фолио с 1 стрък мащерка. Запечете в предварително загрята на 200°С фурна за около 15-20 мин. Развийте фолиото и нарежете месото на филийки.
За соса с малини:
Запържете малините в масло за около 2-3 мин, като бъркате, докато се получи пюреобразна смес. Добавете 3-4 с.л. зеленчуков бульон, 1 с.л. мед и балсамовия оцет.
за соса с боровинки:
Прибавят се медът (или захарта)и боровинките и се вари за 5 минути. Сосът се сгъстява с царевичното брашно. С този сос се заливат пържолите при сервиране.
Определено ще пробваме тази рецепта, след като няколко пъти сме пробвали Патешкото Магре в ресторант Вагабонд (София) и след като днес си напазарувахме патешко 🙂 … Очаквайте допълнително включване 🙂
Надявам се да ви хареса, и да споделите