Патешко магре с малини или боровинки

Продукти:

200 г патешки гърди

50 г малини

20 г масло

1 с.л мед

1 ч.л балсамов оцет

Запържете патешките гърди на тиган с малко масло за около 3 мин от всяка страна. Извадете месото и го завийте в метално фолио с 1 стрък мащерка. Запечете в предварително загрята на 200°С фурна за около 15-20 мин. Развийте фолиото и нарежете месото на филийки.

За соса с малини:

Запържете малините в масло за около 2-3 мин, като бъркате, докато се получи пюреобразна смес. Добавете 3-4 с.л. зеленчуков бульон, 1 с.л. мед и балсамовия оцет.

за соса с боровинки:
Прибавят се медът (или захарта)и боровинките и се вари за 5 минути. Сосът се сгъстява с царевичното брашно. С този сос се заливат пържолите при сервиране.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Патешко магре с малини или боровинки

  1. foodiesbg каза:

    Определено ще пробваме тази рецепта, след като няколко пъти сме пробвали Патешкото Магре в ресторант Вагабонд (София) и след като днес си напазарувахме патешко 🙂 … Очаквайте допълнително включване 🙂

Вашият коментар