Масло с хрян и мед (за телешки стек)
125 грама размекнато масло
2 ч.л. хрян от бурканче
1 ч.л. мед
1 ч.л. лимонова кора, настъргана
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.
Масло с чесън и пипер ( за свинско месо)
125 грама размекнато масло
1 нарязана на ситно скилидка чесън
2 ч.л. зърна зелен пипер, начукани на едро
1 ч.л. коняк
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.
Масло с джинджифил и моркови ( за агнешко месо)
25 грама обелен и ситно настърган морков
25 грама обелен и ситно настърган джинджифил
125 грама размекнато масло
лимонов сок на вкус
1 ч.л. естрагон
Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.
Масло с орехи и Горгонцола ( за патешко и пилешко месо)
125 грама размекнато масло
50 грама Горгонцола, настъргана
25 грама печени орехи, начукани
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.
Масло с чесън и магданоз ( за риба и агнешко)
125 грама размекнато масло
3 скилидки чесън
ситно нарязан магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.
за риби и агнешко