Вариации с малко

Масло с хрян и мед (за телешки стек)

125 грама размекнато масло
2 ч.л. хрян от бурканче
1 ч.л. мед
1 ч.л. лимонова кора, настъргана
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.

Масло с чесън и пипер ( за свинско месо)

125 грама  размекнато масло
1 нарязана на ситно скилидка чесън
2 ч.л. зърна зелен пипер, начукани на едро
1 ч.л. коняк
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.

Масло с джинджифил и моркови ( за агнешко месо)

25 грама обелен и ситно настърган морков
25 грама обелен и ситно настърган джинджифил
125 грама размекнато масло
лимонов сок на вкус
1 ч.л. естрагон

Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.

Масло с орехи и Горгонцола ( за патешко и пилешко месо)

125 грама размекнато масло
50 грама Горгонцола, настъргана
25 грама печени орехи, начукани
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.

Масло с чесън и магданоз ( за риба и агнешко)

125 грама размекнато масло
3 скилидки чесън
ситно нарязан магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Всичко се разбърква с миксера до получаване на гладка маса. Изсипва се върху стреч фолио и се оформя на руло,дебелината на рулото е колкото си решите. Слага се в хладилника да стегне.
за риби и агнешко

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар