Камбала със талиатели от моркови и сметанов сос с копър

Искам преди да ви покажа рецептата, да се извиня,че пиша по рядко,но просто покрай Коледа и Нова Година имам ужасно много работа и не ми остава време.Искам да ви предложа една рецепта която съм си я измислял сам и мога да ви кажа,че си я бива 🙂
Продукти:
филе от камбала
морков
лук
сметана
бяло вино
копър
Начин на приготвяне:
Камбалата и направете на порции от по 250грама са достатъчни.Камбалата е много вкусна риба.Много е месеста и изглежда буквално като стек.Простия  и най-лесен начин за приготвяне на камбалата е на  тиган само докато стане златиста след това с фолио на 180градуса в тава за 10 минути и е готова.Гарнитурата се прави по следния начин.Обелете един морков и  го направете на лентички като талиатели,  най-лесно стават лентички с белачката. След като сте ги направил ги поставете в подсолена вряща вода за около минути. Целта е леко да омекнат.Като омекнат поставете ги на дъното на чинията все едно са истински талиатели от тесто върху тях сложете рибата така,4е да се получи легло и отгоре залейте със соса.Избрах този сос понеже ще има много цветове в чинията и ще изглежда много красиво.Представете си хубавите оранжеви талиатели от моркови върху тях крехкото филе от камбала отгоре полято със соса,където нарочно сложих копър за да има и зелен цвят в чинията.
за соса:
нарежете лук на ситно и го запържете до златисто,прибавете нарязан на ситно копър бяло вино.сметана,сол,черен пипер и малко пилешки бульон или рибен.След като се сгъсти соса е готов.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар