Искам преди да ви покажа рецептата, да се извиня,че пиша по рядко,но просто покрай Коледа и Нова Година имам ужасно много работа и не ми остава време.Искам да ви предложа една рецепта която съм си я измислял сам и мога да ви кажа,че си я бива 🙂
Продукти:
филе от камбала
морков
лук
сметана
бяло вино
копър
Начин на приготвяне:
Камбалата и направете на порции от по 250грама са достатъчни.Камбалата е много вкусна риба.Много е месеста и изглежда буквално като стек.Простия и най-лесен начин за приготвяне на камбалата е на тиган само докато стане златиста след това с фолио на 180градуса в тава за 10 минути и е готова.Гарнитурата се прави по следния начин.Обелете един морков и го направете на лентички като талиатели, най-лесно стават лентички с белачката. След като сте ги направил ги поставете в подсолена вряща вода за около минути. Целта е леко да омекнат.Като омекнат поставете ги на дъното на чинията все едно са истински талиатели от тесто върху тях сложете рибата така,4е да се получи легло и отгоре залейте със соса.Избрах този сос понеже ще има много цветове в чинията и ще изглежда много красиво.Представете си хубавите оранжеви талиатели от моркови върху тях крехкото филе от камбала отгоре полято със соса,където нарочно сложих копър за да има и зелен цвят в чинията.
за соса:
нарежете лук на ситно и го запържете до златисто,прибавете нарязан на ситно копър бяло вино.сметана,сол,черен пипер и малко пилешки бульон или рибен.След като се сгъсти соса е готов.
-
Последни публикации
- Cromesquis Au Foie Gras ( Паниран гъши дроб)
- Свинска Салтимбока
- Чийзкейк със бял шоколад и малини
- Ягодов сладкиш 1000 листа (mille feuilles)
- Румънска салата с патладжан
- Бананов чийзкейк с белис и тофи сос
- Ябълков пай с къпини
- Биск
- Sherry trifle
- Lemon Curd
- Ягодов чийзкейк
- Пролетен сладкиш
- Мисисипи мад пай
- видове сирена и с какво си подхождат
- Вариации с малко
- Предястие от миди Сен Жак, бекон и босилков дресинг
- Супа Минестроне
- Тарт с домати, босилек и сирене бри
- Строганоф с пилешко месо
- Риба тон с мачкани картофи, скариди и Cajun
- Пилешко руло с сметана, спанак и прошуто
- Пилешки пай с гъби и сметана
- Как да си направим чипс от подправки
- Пилешко със салвия и прошуто
- Панакота с боровинки
- Суфле от спанак и козе сирене
- Steak and kidney pudding
- Трикал
- Руло от писия със мус от сьомга
- Печено агнешко с картофи леонейз и грейви от червен касис
- Камбала увита в прошуто с ризото и сос термидор
- Сирене бри увито в кори
- Целувки
- Фахита с пилешко месо
- Лаврак със зеленчуково ризото и скариди
- Панирани банани
- Пилешко филе със сос от диви гъби, праз и уиски
- Патешко филе с черешов сос и броколи
- Крем супа с пащърнак и къри
- Пълнени круши
- Пълнени калмари
- Пиле Коко Ван
- Свинско в сладко кисел сос
- Как се приготвя булгур
- Руски Борш
- Карамелена кошничка
- Пилешко руло със зеленчуци и сметанов сос
- Видове готварски техники
- Камбала със талиатели от моркови и сметанов сос с копър
- Бренди сос
- СОС „МЕНИЕР”
- Карфиол с чедър сос
- Норвежка сьомга със краски скариди, спанак и холандес сос
- Видове дресинги
- Стриди
- Видове риби част 1
- Креп Сюзет
- Крем Каталана
- Патешко магре с малини или боровинки
- Картофи фондан
- Картофи фондан
- Основни готварски техники
- Аранжиране на храната в чинията
- Избиране на вино за готвене
- Как да готвим патешко филе
- Патешко филе във кори със зеленчуци и хойсан сос
- Сос миланез
- Сос болонез
- Сос карбонара
- Пилешко руло с естрагонов сос
- Свински стек с синапена горчица
- Френч дресинг
- Гамон с ананас и карамелен сос
- Пилешко с риган и лимон
- Агнешко фрикасе
- Домашен шоколадов мус с бадеми и белис
- Домашна шоколадова торта
- Ябълков крамбъл
- Шоколадово суфле
- Агнешки котлети със специална панировка
- Чили кон карне (Chilli con Carne)
- Испанска паеля
- Пясъчен език с цитрусов сос
- Лобстер сос
- Треска мороней
- Топло предястие от рак с хрупкава коричка
- Пикантни морски кюфтенца
- Рибен пай
- Чери домати пълнени с рачешко месо
- Пилешко грейви
- Стек Ел пай
- Shortcrust Pastry(тесто за пай)
- Агнешко Грейви ( Lamb Gravy)
- bread and butter pudding
- Сос Холандес
- Как се прави ризото
- Как да направим пилаф
- Как да направим тесто за паста
- Monk fish with black batter,capers and prawns
- Princess Chicken with Hollandaise Sauce
Архив