Руло от писия със мус от сьомга

Продукти:
филе от писия ( или друг вид плоска риба, пясъчен език и тн.)
пушена сьомга
масло
лимон
магданоз
лобстер сос ( рецептата я има по-предна публикация)
Начин на приготвяне:
Разделете филето на писията на 2 равни части и после махнете кожата.В блендер сложете магданоз, масло на стайна температура и пушената сьомга и разбийте до получаване на еднородна гладка смес (мус). намажете 2те филета с тази смес и навийте на руло.След това го разрежете през средата, за да получите 2 малки ролца       (вижте снимката).  Намажете ги с малко разтопено масло и ги запечете. около 3-4мин. За сервирането и гарнитурата съм предложил 2 варианта с пресни картофи и зеленчуци или с пържени и грах.Въпрос на вкус, също така може да ги полеете със соса, но един от моите учители ме е учил да слагам така соса, че да се вижда продукта а не да го закрия и аз му вярвам, а и смятам, че е по-красиво.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар