Домашен шоколадов мус с бадеми и белис

Продукти:
400гр-шоколад
8бр-яйца
сметана 300гр
захар-200гр
сол-1щипка
белис-25мл
бадеми-100грама
масло-200гр

На водна баня разтопя ме маслото и шоколада.Отделя ме белтъка от жълтъка и  към жълтъка прибавяме захарта и разбиваме докато се разтопи захарта.После прибавяме белиса и бадемите. В друг съд разбиваме на сняг белтъците( за да се разбият по хубаво прибавя ме щипка сол).а в трети такъв разбиваме и сметаната на сняг.След като се охлади шоколада прибавяме към него яйцата със бадемите и белиса и бъркаме до еднородна смес.След това си сложете ръкавици и прибавете сметаната като бъркаме само в една посока докато стане еднородна смес и после прибавяме белтъците.След като продуктите се смесят хубаво слагаме фолио  и го оставяме в хладилника да стегне за около 4-5 часа.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Домашен шоколадов мус с бадеми и белис

  1. Denitsa каза:

    Задължително! 🙂 Много ми харесва сайта ти, доста интересни и полезни рецепти и похвати има!Браво! 🙂

    • shkembelin каза:

      Много ти благодаря, ако имаш някакви въпроси относно готвенето с радост ще ти помогна и отговоря.Сайте не е кой знае колко хубав, но се старая да бъда полезен на всеки и много се радвам,че много хора харесват това което правя

Вашият коментар