Камбала увита в прошуто с ризото и сос термидор

Продукти:
филето от камбала
прошуто
масло
брашно
за ризото със сушени домати и диви гъби:
ориз
чесън
лук
сушени домати
диви гъви
магданоз
сметана
бяло вино:
за сос термидор:
горчица
лук
бяло вино
естрагон
кашкавал
брашно масло:
начин на приготвяне:

намажете тава с олио осолете рибата и я оваляйте в брашно, поставете я в тавата намажете я с разтопено масло и я запечете на 180гр. През това време си направете ризото. Запържете в масло, нарязания на ситно лук и чесън и поставете ориза и гъбите запъжете го и сложете вода. След като ориза е готово прибавете  сушените домати, магданоз сол, пипер на вкус  и сметаната.
След като е готова рибата, вземете едно парче прошуто и увийте с него рибата и я поставете за фурната още 2мин.
За соса: запържете лук в масло прибавете естрагон, горчица, бяло вино, рибен бульон, сол, пипер на вкус. Като заври прибавете и сметаната и най-накрая настърган кашкавал да се разтопи.
 

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар