Стриди

Миди в лед и зелен лайм върху лед

Начин на сервиране Стридите се сервират обикновено с отворени черупки, в чиния с лед, най-често с четвъртинки лимон, хляб и масло. Този начин на сервиране произлиза от традицията на средиземноморската кухня. Стридите се отварят с помощта на специално ножче, вътрешността трябва да се поръси с лимонов сок. Стридата се консумира директно от черупката. Ако черупката се отваря прекалено лесно, това означава, че стридата е развалена и не е годна за консумация.

 

Изкуството на храненеПри избора на стриди е важното те да са пресни. Само тогава те очароват със своя вкус и консистенция. Водата, намираща се в черупката, трябва да бъде прозрачна и да има характерен морски аромат. Стридите са най-вкуснисурови. Може да се консумират с малко сол, пипер или лимонов сок. Съдържанието на стридата не трябва да се поглъща веднага, заслужава си да се изчака няколко минути, за да възбудите вкусовите си рецептори и чак след това да се насладите на невероятните впечатления. Към стридите се препоръчват бяло вино или шампанско.

Сега ще ви разкрия 2 рецепти за стриди:
1.Стриди с шалот и червен винен оцет
Обелете и нарежете един шалот на ситно, към него прибавете 2 пълни чаени лъжици със захар и 6ч.л винен оцет и малко черен пипер.разбъркайте и оставете сместа да почине за 10мин след това в черупката на стидата изсипете получената смес и се насладете как целия океан се излиза в устата ви.
2.Стриди с люти чушки, джинджер и бял оризов оцет
настържете на ренде половин корен обелен джинджър и го омесе с 6 с.л бял оризов оцет,След това нарежете лютата чушка на ситно и малко кориандър  и цялата смес я разбъркайте като добавите една чаена лъжица захар.Получената смес я прибавете към стридата.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар