Lemon Curd

Това е нещо като силна лимонена паста, гъста и с наситен вкус на лимон. Може да направите с портокали също така. Използва се като крем за торти, или за меренг, също така и за лимонените тарти.
Продукти:
жълтъци-5бр
масло 250гр
захар 250гр
лимон-2бр
Начин на приготвяне:
Първо изцедете лимоните и ги прецедете през ситна цедка. Нарежете лимонените кори на много ситно. След това в купа поставете жълтъците и захарта и бийте около 4-5минути. След като станат кремообразни, прибавете маслото, лимонените кори и лимоновия сок към тях. После на водна баня при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. Принципно отнема около 20-30мин. След това го приберете в хладилника да се изстуди.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Lemon Curd

  1. Dani каза:

    Правила съм я с дюли по рецепта на Силвена Роу и стана много вкусна 🙂

    • shkembelin каза:

      с дюли звучи много интересно, ще го пробвам. Радвам се, че посещавате сайта ми. Надявам се да съм ви полезен и да намерите интересни рецепти тук.

Вашият коментар