Пилешки пай с гъби и сметана

 

Продукти:
масло
сметана
пилешко филе
гъби
лук
чесън
сол
пипер
бяло вино
за тестото:
брашно
масло
вода
сол
пипер
яйца
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете с масло и олио, прибавете сол и пипер, и  след като побелее, прибавете лука и чесън нарязан на ситно, и гъбите на филийки, но гледайте филийките да са по дебели, една гъба на 3 максимум. Запържете за около 4-5мин и прибавете бяло вино и сметана.Оставете го да се сгъсти. Ще ви разкрия една тайна, много хора ме питат как соса ми е винаги чисто бял, а техните ставали все тъмни. Принципно цвета  се разваля от гъбите, затова като нарежете гъби, прибавете им малко вода и бяло вино и ги оставете да заврат. След това ги прецедете и изсипете във вече готовото ядене.
Другата тънкост е тестото:
Разтопете на стайна температура маслото. На 500гр. масло ви трябва 1кг.  брашно. След като изсипете маслото при брашното започвайте да го стривате между ръцете си така, че да стане на трохи.След това прибавете 1 яйце, сол, пипер и разбъркайте.Прибавете и малко вода. Целта е да се получи меко тесто а не твърдо затова не го бъркайте много.После го разточете.Изсипете пилешкото в тава и покрийте с тестото. Намажете тестото с жълтък на 1 яйце и  печете на 180гр за 40-45мин докато хване златиста коричка.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to Пилешки пай с гъби и сметана

  1. ekaterina каза:

    Изключителен сайт, искрено се чудя, че никой не е писал тук. Поздравления за естетическото Ви чувство, фините рецепти и изискан вкус. Ще ви сложа към любимите си стайтове. Благодаря.

Вашият коментар