Продукти:
масло
сметана
пилешко филе
гъби
лук
чесън
сол
пипер
бяло вино
за тестото:
брашно
масло
вода
сол
пипер
яйца
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете с масло и олио, прибавете сол и пипер, и след като побелее, прибавете лука и чесън нарязан на ситно, и гъбите на филийки, но гледайте филийките да са по дебели, една гъба на 3 максимум. Запържете за около 4-5мин и прибавете бяло вино и сметана.Оставете го да се сгъсти. Ще ви разкрия една тайна, много хора ме питат как соса ми е винаги чисто бял, а техните ставали все тъмни. Принципно цвета се разваля от гъбите, затова като нарежете гъби, прибавете им малко вода и бяло вино и ги оставете да заврат. След това ги прецедете и изсипете във вече готовото ядене.
Другата тънкост е тестото:
Разтопете на стайна температура маслото. На 500гр. масло ви трябва 1кг. брашно. След като изсипете маслото при брашното започвайте да го стривате между ръцете си така, че да стане на трохи.След това прибавете 1 яйце, сол, пипер и разбъркайте.Прибавете и малко вода. Целта е да се получи меко тесто а не твърдо затова не го бъркайте много.После го разточете.Изсипете пилешкото в тава и покрийте с тестото. Намажете тестото с жълтък на 1 яйце и печете на 180гр за 40-45мин докато хване златиста коричка.
-
Последни публикации
- Cromesquis Au Foie Gras ( Паниран гъши дроб)
- Свинска Салтимбока
- Чийзкейк със бял шоколад и малини
- Ягодов сладкиш 1000 листа (mille feuilles)
- Румънска салата с патладжан
- Бананов чийзкейк с белис и тофи сос
- Ябълков пай с къпини
- Биск
- Sherry trifle
- Lemon Curd
- Ягодов чийзкейк
- Пролетен сладкиш
- Мисисипи мад пай
- видове сирена и с какво си подхождат
- Вариации с малко
- Предястие от миди Сен Жак, бекон и босилков дресинг
- Супа Минестроне
- Тарт с домати, босилек и сирене бри
- Строганоф с пилешко месо
- Риба тон с мачкани картофи, скариди и Cajun
- Пилешко руло с сметана, спанак и прошуто
- Пилешки пай с гъби и сметана
- Как да си направим чипс от подправки
- Пилешко със салвия и прошуто
- Панакота с боровинки
- Суфле от спанак и козе сирене
- Steak and kidney pudding
- Трикал
- Руло от писия със мус от сьомга
- Печено агнешко с картофи леонейз и грейви от червен касис
- Камбала увита в прошуто с ризото и сос термидор
- Сирене бри увито в кори
- Целувки
- Фахита с пилешко месо
- Лаврак със зеленчуково ризото и скариди
- Панирани банани
- Пилешко филе със сос от диви гъби, праз и уиски
- Патешко филе с черешов сос и броколи
- Крем супа с пащърнак и къри
- Пълнени круши
- Пълнени калмари
- Пиле Коко Ван
- Свинско в сладко кисел сос
- Как се приготвя булгур
- Руски Борш
- Карамелена кошничка
- Пилешко руло със зеленчуци и сметанов сос
- Видове готварски техники
- Камбала със талиатели от моркови и сметанов сос с копър
- Бренди сос
- СОС „МЕНИЕР”
- Карфиол с чедър сос
- Норвежка сьомга със краски скариди, спанак и холандес сос
- Видове дресинги
- Стриди
- Видове риби част 1
- Креп Сюзет
- Крем Каталана
- Патешко магре с малини или боровинки
- Картофи фондан
- Картофи фондан
- Основни готварски техники
- Аранжиране на храната в чинията
- Избиране на вино за готвене
- Как да готвим патешко филе
- Патешко филе във кори със зеленчуци и хойсан сос
- Сос миланез
- Сос болонез
- Сос карбонара
- Пилешко руло с естрагонов сос
- Свински стек с синапена горчица
- Френч дресинг
- Гамон с ананас и карамелен сос
- Пилешко с риган и лимон
- Агнешко фрикасе
- Домашен шоколадов мус с бадеми и белис
- Домашна шоколадова торта
- Ябълков крамбъл
- Шоколадово суфле
- Агнешки котлети със специална панировка
- Чили кон карне (Chilli con Carne)
- Испанска паеля
- Пясъчен език с цитрусов сос
- Лобстер сос
- Треска мороней
- Топло предястие от рак с хрупкава коричка
- Пикантни морски кюфтенца
- Рибен пай
- Чери домати пълнени с рачешко месо
- Пилешко грейви
- Стек Ел пай
- Shortcrust Pastry(тесто за пай)
- Агнешко Грейви ( Lamb Gravy)
- bread and butter pudding
- Сос Холандес
- Как се прави ризото
- Как да направим пилаф
- Как да направим тесто за паста
- Monk fish with black batter,capers and prawns
- Princess Chicken with Hollandaise Sauce
Архив
Изключителен сайт, искрено се чудя, че никой не е писал тук. Поздравления за естетическото Ви чувство, фините рецепти и изискан вкус. Ще ви сложа към любимите си стайтове. Благодаря.