Крем Каталана

продукти

прясно мляко – 1/2 л
яйца – 2 броя + 4 жълтъка
захар – 100 г
ванилия – 1 пакетче
канела – 5 щипки
кора от портокал
кора на 1 лимон
захар – 1 ч.ч. за карамела

Приготвяне

Млякото се слага да заври заедно с ванилията и канелата. Целите яйца, жълтъците и захарта се разбиват с миксер, докато се получи светла кремообразна смес. Към яйцата се прибавя на порции горещото мляко, като непрекъснато се разбърква.

Прибавят се и кората от портокал и лимон. Така получената смес се бърка на водна баня, докато се получи гъст крем. Изсипва се в четири купички, оставя се да изстине, след което се поставя в хладилника да се охлади.

Захарта за карамела се разтваря в 125 мл вода върху котлона и се вари докато се получи карамелов сос, който се излива още горещ върху крема. След това купичките се поставят отново в хладилника, докато карамелът се стегне.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар