Чили кон карне (Chilli con Carne)

Днес разбрах някой неща за това ястие благодарение на един колега готвач.
Продукти за 8 п:
олио
1гл.-лук
900гр.-телешка кайма
ч.ск. чесън
1с.л.- кафява захар
3-4бр-люти чушки
2-3ч.л- лютив 4ервен пипер
1ч.л.- кимион
сол,пипер
150гр-доматено пюре
350гр- мексикански червен боб
450мл-пресни пасирани домати без люспи

В тенджера сложете малко олио и запържете лука  около 5мин.После добавете каймата и гответе докато потъмнее.След това прибавете на ситно нарязаните скилидки чесън,кафявата захар,лютите чушки,лютия червен пипер, кимион,доматеното пюре  и блиндираните домати.Оставете да заври след това намалете огъня и варете 50мин.След това към сместа прибавете и мексиканския боб и оставете да ври още 5мин.
Издава се като се прави гнездо от ориз вътре се слага сместа и малко начос,заквасена сметана,салца от 2 вида чушки (домати нарязани на конкасе, доматено пюре, люти чушки, лют червен пипер,пресен лук, червен лук и магаданоз) и глакамоле(авокадо,чесън,майонеза и лимон).
Благодаря на Веско за предоставената снимка

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар