Испанска паеля

Нека да завършим морките ястия с една класическа испанска Паеля.
Продукти за 6 порции:
250мл.- Зехтин
300гр.- Ориз
1глава- Лук
1бр-Червена чушка
350гр.-Калмари
500мл.-Пилешки и рибен бульон
125мл-бяло вино
1/2 ч.л.- шафран
1гл- чесън
250мл-белени домати
1бр-дафинов лист
1ч.л лимонова кора
200гр. грах
350гр морски дявол или камбала
24бр-миди
12бр.- царски скариди

В тиган сложете ориза и гответе докато стане прозрачен.После прибавете лука и червените чушки и пържим за около 2-3мин.После прибавете и калмарите нарязани на кръгчета и  пилешкия и рибния бульон, бялото вино, чесъна и шафрана.Сложете сол и пипер и оставете да заври след това прибавете даф.лист. лимотовата кора и доматите нарязани на малки кубчета и варете около 15мин(целта е да се изпари водата.Прибавете рибите и граха и като заври и оставете още 5мин и прибавете скаридите и мидите. Затворете с капак или фолио и и се насладете на прекрасния вкус на Испания

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар