MERENGE RULAD

Прословутия меренг. Меренг принципно е сладолед покрит с  добре избити белтъци които се фламбират. В Англия правят много вкусен десерт и леко по различен от общо приетия меренг. За целта ви трябват  белтъци 1.8 паунда белтък и 3.6 паунда захар, сметана някакви плодове, може ягоди, горски плодове, ананас и тн. Най-важен е белтъка сипете всичкия белтък в в купа и разбите докато стане на пяна през това време разделете захарта на 2 равни части  по 1.8паунда. След като белътците станат на пяна на бавна и равномерна струя изсипете 1 част от захарта и бъркайте още около 5мин след това по същия начин поставете и 2рата половина от захарта и бъркайте докато се получи лъскав твърд крем.след това в тава поставете алуминиево фолио и го намажете с малко олио. Изсипете белтъка и печете на 180гр до мръсно бял свят. Извадете и оставете да изстине за 10 мин. После го обърнете. Намажете го със сметана и поставете плодовете. Завийте на руло и оставете в хладилника за 30-40мин. Гарнирайте със сладолед и се насладете на мекия и лек вкус на десерта

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар