Сос Зингара

Сос зингара е подходящ най-вече за свинско и телешко месо.Приготвя се много лесно и е изключително вкусно.
Нарежете лук на ситно, гъби на филийки,кис. краставички и шунка на жулиени. Запържете лука и гъбите докато омекнат след това прибавете киселите краставички, шунката и разбъркайте. После прибавте малко бяло вино оцет и сос демиглас  (продава се в почти всеки по-голям магазин) и се изчаква да заври. Върви идеално с панирани свински стекове от контра филе. Панировката да е до яйце.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Сос Зингара

  1. Nikolay каза:

    В соса ,,Зингара,,задължително трябва да присъства и пушен телешки език,иначе неможе да се нарече,,Зингара,,

    • shkembelin каза:

      Благодаря за информацията, просто така съм го правил, където съм работил. Но вече ще знам. Все пак се учим докато сме живи нали така? 🙂

Вашият коментар