Greek Musaka

Това е едно от любимите ястия.Изисква повече време но чакането си заслужава
Продукти:
патладжани,тиквички,картофи, домати
за соса: агнешка кайма,лук, доматена паста, консерва домати, ригън, магданоз, червено вино, целина,дафинов лист и канела
за заливката: прясно мляко, брашно,масло,яйце
Начин на приготвяне:
нарежете патладжаните и тиквичките на ивички а картофите и доматите на колелца.Запържете в тиган или фритюрник патладжаните, тиквиките и картофите.
В тенджара запържете каймата и лука нарязан на ситно.После прибавете ригън, даф лист, дом паста и червено вино.След това доматите от консерва,целината и магданоза. и варете до готовност
за заливката сложете прясно мляко с вода съотношение 2към1 и малко масло. Изчакайте да заври и сгъстете с олио и брашно.След като сгъсти прибавете едно яице.
В тава поръсете дъното с малко галета(с нейна помощ няма да заплепне мусаката).След това наредете ред картофи,посолете,а после ред патладжани( за да не е мазна мусаката след като наредите патладжаните ги попийте с салфетка.Изсипете каймата в гевгир така, че да остане само гъстото и разтелете равномерно върху патладжаните.После поставете тиквичките и доматите и залейте с заливката поръсете с малко халуми ако нямате с кашкавал и печете 25-30мин на 180градуса.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар